Begin dit jaar was het sentiment op het hoogste niveau in drie jaar beland en niet ver verwijderd van de recordhoogten van eind jaren '90. Sindsdien is de euforie duidelijk afgenomen.

Tegelijkertijd is de fundamentele steun voor risicovolle beleggingen niet verdwenen. De positieve ontwikkeling van de economische en bedrijfscyclus is de laatste weken juist zichtbaarder geworden.

Weersinvloeden op macrocijfers in de volwassen economieën nemen af, terwijl de opwaartse beweging van de "oude economie" meer bevestiging krijgt.

In maart bereikte een indicator van het ondernemersvertrouwen in de VS, Duitsland, Japan en perifere eurolanden het hoogste niveau sinds september 2007.

Daarnaast wijzen de bedrijfswinsten op de eerste groei in de dubbele cijfers in alle volwassen economische regio's sinds 2011. Amerikaanse bedrijfswinsten zijn sterk; zo'n 70% van de bedrijven overtrof in het eerste kwartaal de verwachtingen, al dient opgemerkt te worden dat deze niet al te hooggespannen waren.

Begin dit jaar was het sentiment op het hoogste niveau in drie jaar beland en niet ver verwijderd van de recordhoogten van eind jaren '90. Sindsdien is de euforie duidelijk afgenomen. Tegelijkertijd is de fundamentele steun voor risicovolle beleggingen niet verdwenen. De positieve ontwikkeling van de economische en bedrijfscyclus is de laatste weken juist zichtbaarder geworden. Weersinvloeden op macrocijfers in de volwassen economieën nemen af, terwijl de opwaartse beweging van de "oude economie" meer bevestiging krijgt. In maart bereikte een indicator van het ondernemersvertrouwen in de VS, Duitsland, Japan en perifere eurolanden het hoogste niveau sinds september 2007. Daarnaast wijzen de bedrijfswinsten op de eerste groei in de dubbele cijfers in alle volwassen economische regio's sinds 2011. Amerikaanse bedrijfswinsten zijn sterk; zo'n 70% van de bedrijven overtrof in het eerste kwartaal de verwachtingen, al dient opgemerkt te worden dat deze niet al te hooggespannen waren.