Fortis verliest circa 5%, dit wegens de onzekerheid over de uitslag van de stemming van komende woensdag. De houding van Ping An kan van doorslaggevende aard zijn.

Het kamp van de neen-stemmers omvat volgens Modrikamen 10 à 12% van de aandeelhouders, waarbij echter wel rekening mee moet worden gehouden dat de Vlaamse Federatie van Beleggingsclubs alleen tegen de Fortis Nederland-deal gaat stemmen.

De VFB, waarvan niet duidelijk is hoeveel stemmen het vertegenwoordigt, zal wel voor de overname van Fortis Bank door BNP Paribas stemmen. Dat doet ook Dolor, dat naar eigen zeggen 0,50% van de stemmen vertegenwoordigt.

Het is niet duidelijk hoeveel stemmen de VEB, de Nederlandse tegenhanger van VFB, en Deminor vertegenwoordigen. Daarnaast is er een ganse lijst van kleinere aandeelhouders, met belangen van fracties van een procent. Het valt af te wachten hoe deze partijen gaan stemmen.

Fortis verliest circa 5%, dit wegens de onzekerheid over de uitslag van de stemming van komende woensdag. De houding van Ping An kan van doorslaggevende aard zijn. Het kamp van de neen-stemmers omvat volgens Modrikamen 10 à 12% van de aandeelhouders, waarbij echter wel rekening mee moet worden gehouden dat de Vlaamse Federatie van Beleggingsclubs alleen tegen de Fortis Nederland-deal gaat stemmen. De VFB, waarvan niet duidelijk is hoeveel stemmen het vertegenwoordigt, zal wel voor de overname van Fortis Bank door BNP Paribas stemmen. Dat doet ook Dolor, dat naar eigen zeggen 0,50% van de stemmen vertegenwoordigt. Het is niet duidelijk hoeveel stemmen de VEB, de Nederlandse tegenhanger van VFB, en Deminor vertegenwoordigen. Daarnaast is er een ganse lijst van kleinere aandeelhouders, met belangen van fracties van een procent. Het valt af te wachten hoe deze partijen gaan stemmen.