Het rendement op de meer dan 8500 obligaties opgenomen in de Bank of America Merrill Lynch's Global Broad Market Corporate Index is al vier dagen op rij gedaald, hetgeen aangeeft dat de obligatiekoersen zijn gestegen.

Distributieketen Target maakte van de gunstige marktomstandigheden gebruik om voor 1 miljard dollar aan obligaties te plaatsen. Bij de obligatiebeleggers groeit het optimisme dat de Europese begrotingscrisis de economische groei niet gaat doen ontsporen.

Ashish Shah, co-head global credit investment in New York bij AllianceBernstein, merkt op dat het sentiment op de markt is gedraaid.

Er is weer meer optimisme over de Europese economie, ook al omdat de beleggers een goed oog hebben op de resultaten van de stress tests bij de Europese banken.

Shah verwacht dat bij de huidige gunstige marktomstandigheden nog meer bedrijven beroep gaan doen op de kapitaalmarkten door de emissie van obligaties, al was het maar op uitstaande schulden te herfinancieren.

Het rendement op de meer dan 8500 obligaties opgenomen in de Bank of America Merrill Lynch's Global Broad Market Corporate Index is al vier dagen op rij gedaald, hetgeen aangeeft dat de obligatiekoersen zijn gestegen. Distributieketen Target maakte van de gunstige marktomstandigheden gebruik om voor 1 miljard dollar aan obligaties te plaatsen. Bij de obligatiebeleggers groeit het optimisme dat de Europese begrotingscrisis de economische groei niet gaat doen ontsporen. Ashish Shah, co-head global credit investment in New York bij AllianceBernstein, merkt op dat het sentiment op de markt is gedraaid. Er is weer meer optimisme over de Europese economie, ook al omdat de beleggers een goed oog hebben op de resultaten van de stress tests bij de Europese banken. Shah verwacht dat bij de huidige gunstige marktomstandigheden nog meer bedrijven beroep gaan doen op de kapitaalmarkten door de emissie van obligaties, al was het maar op uitstaande schulden te herfinancieren.