In het rapport stelt senior analist Stefan Scheurer dat aandelen zullen profiteren van het ruime monetaire beleid van centrale banken. De acties van de centrale banken en de verbeterende economische cijfers zorgen voor een grotere vraag naar risicodragend kapitaal. De discount op Europese aandelen is momenteel 30%.

Stefan Scheurer (Allianz GI): "De vooruitzichten voor de wereldwijde economie zijn recent beter geworden. De laatste cijfers uit de VS, opkomende landen en delen van Europa wijzen op een toenemende stabilisering van de economie. Europese aandelen handelen tegen een discount van 30%, afgezet tegen het tienjarige gemiddelde van de koers tegenover de boekwaarde van een bedrijf. Er blijven risico's voor de stabiliteit van de financiële markt, maar het algemene beeld maakt dat het raadzaam is zwaarder op aandelen in te zetten dan obligaties. De Duitse beursgenoteerde bedrijven profiteren sterk van de export naar opkomende markten. De koersen worden ook gestuwd door aantrekkelijke waarderingen en dividendrendementen. Er lijkt geen gevaar te zijn dat Duitsland in 2012 in een recessie terechtkomt. De ontwikkelingen in de financiële markten en de toenemende vraag naar risicodragend kapitaal kunnen er ook voor zorgen dat de yields op het staatspapier van de periferielanden in Europa verder stabiliseren."

In het rapport stelt senior analist Stefan Scheurer dat aandelen zullen profiteren van het ruime monetaire beleid van centrale banken. De acties van de centrale banken en de verbeterende economische cijfers zorgen voor een grotere vraag naar risicodragend kapitaal. De discount op Europese aandelen is momenteel 30%. Stefan Scheurer (Allianz GI): "De vooruitzichten voor de wereldwijde economie zijn recent beter geworden. De laatste cijfers uit de VS, opkomende landen en delen van Europa wijzen op een toenemende stabilisering van de economie. Europese aandelen handelen tegen een discount van 30%, afgezet tegen het tienjarige gemiddelde van de koers tegenover de boekwaarde van een bedrijf. Er blijven risico's voor de stabiliteit van de financiële markt, maar het algemene beeld maakt dat het raadzaam is zwaarder op aandelen in te zetten dan obligaties. De Duitse beursgenoteerde bedrijven profiteren sterk van de export naar opkomende markten. De koersen worden ook gestuwd door aantrekkelijke waarderingen en dividendrendementen. Er lijkt geen gevaar te zijn dat Duitsland in 2012 in een recessie terechtkomt. De ontwikkelingen in de financiële markten en de toenemende vraag naar risicodragend kapitaal kunnen er ook voor zorgen dat de yields op het staatspapier van de periferielanden in Europa verder stabiliseren."