Stefan Duchateau: "Meest van al vind je dat nog bij de "economische" commentaren. Waarom zou men echter afstappen maken van populistische waarheden en het risico nemen om niet gepubliceerd te worden?"

Het publiek smult immers gretig van de oppervlakkige kritiek op ratingbureaus, bonussen of van de strikte noodzaak tot verregaande besparingen, de Duitse onredelijkheid en Griekse luiheid en complottheorieën met Amerikaanse banken in de hoofdrol.

Stefan Duchateau: "Dit gedrag is echter niet vrijblijvend. Slordige en oppervlakkige analyses houden de aandacht weg van de werkelijke aanstokers van deze ellende en verhinderen de zoektocht naar een fundamentele oplossing."

Stefan Duchateau: "Meest van al vind je dat nog bij de "economische" commentaren. Waarom zou men echter afstappen maken van populistische waarheden en het risico nemen om niet gepubliceerd te worden?" Het publiek smult immers gretig van de oppervlakkige kritiek op ratingbureaus, bonussen of van de strikte noodzaak tot verregaande besparingen, de Duitse onredelijkheid en Griekse luiheid en complottheorieën met Amerikaanse banken in de hoofdrol. Stefan Duchateau: "Dit gedrag is echter niet vrijblijvend. Slordige en oppervlakkige analyses houden de aandacht weg van de werkelijke aanstokers van deze ellende en verhinderen de zoektocht naar een fundamentele oplossing."