Stefan Duchateau: "De zeer hoge risicopremies die nu zwaar doorwegen op de aandelenkoersen kunnen in een dergelijke scenario in belangrijke mate afnemen. De opwaarste stuwkracht die hiervan uitgaat zal de toekomstige beursevolutie zeker gunstig beïnvloeden. Deze positieve trend op het vlak van de winstontwikkeling van de bedrijven - in samenhang met hun verbeterde solvabiliteitspositie - laat ook toe om de kredietmarges te stabiliseren op aantrekkelijke niveau's. Ook het bancaire systeem lijkt aan vertrouwen te winnen nadat de stress-testen redelijke resultaten aangaven voor de solvabiliteitsposities van banken."

Een stabilisatie op het vlak van het bancaire systeemrisico is waarschijnlijk ook de oorzaak voor het teruglopen van de renteverschillen van een aantal landen met Duitsland.

Duchateau: "Ook al dient een dergelijke evolutie met de nodige argwaan te worden gevolgd, toch creëert dit tegelijk ook mogelijkheden op het vlak van high yield bond-funds, emerging market bonds en bedrijfsobligatie-fondsen.

Blijkt dat er een duidelijke indicatie uitgaat naar het opvoeren van aandelenposities, het beperken van obligatieposities op lange termijn en het aanhouden van posities in high yield bonds en bedrijfsobligaties in de looptijdzone tot 5 jaar. Accenten worden hierbij gelegd via emerging landen in zowel aandelen als obligaties."

Stefan Duchateau: "De zeer hoge risicopremies die nu zwaar doorwegen op de aandelenkoersen kunnen in een dergelijke scenario in belangrijke mate afnemen. De opwaarste stuwkracht die hiervan uitgaat zal de toekomstige beursevolutie zeker gunstig beïnvloeden. Deze positieve trend op het vlak van de winstontwikkeling van de bedrijven - in samenhang met hun verbeterde solvabiliteitspositie - laat ook toe om de kredietmarges te stabiliseren op aantrekkelijke niveau's. Ook het bancaire systeem lijkt aan vertrouwen te winnen nadat de stress-testen redelijke resultaten aangaven voor de solvabiliteitsposities van banken." Een stabilisatie op het vlak van het bancaire systeemrisico is waarschijnlijk ook de oorzaak voor het teruglopen van de renteverschillen van een aantal landen met Duitsland. Duchateau: "Ook al dient een dergelijke evolutie met de nodige argwaan te worden gevolgd, toch creëert dit tegelijk ook mogelijkheden op het vlak van high yield bond-funds, emerging market bonds en bedrijfsobligatie-fondsen. Blijkt dat er een duidelijke indicatie uitgaat naar het opvoeren van aandelenposities, het beperken van obligatieposities op lange termijn en het aanhouden van posities in high yield bonds en bedrijfsobligaties in de looptijdzone tot 5 jaar. Accenten worden hierbij gelegd via emerging landen in zowel aandelen als obligaties."