Professor en financieel adviseur Stefan Duchateau: "In ieder geval is de combinatie van beide problemen geen goed nieuws voor beurzen, die in de afgelopen weken al tot aan de rand van de wanhoop werden gevoerd, na de publicatie van zwakke conjunctuurindicatoren in de VS en nietszeggende uitspraken van Europese politici over de schuldencrisis- De recente "top" tussen de Franse president en de Duitse Kanselier was hiervan hopelijk het dieptepunt. Aandelenbeurzen hebben nu niveaus bereikt die vanuit geen enkele redelijke waarderingsmethode nog verantwoord zijn en eerder een uiting zijn van de afwachtende houding van investeerders omtrent het juiste intredemoment dat zich idealiter op het hoogtepunt van een paniekgolf bevindt."

Het wordt nu vooral uitkijken naar de elementen die een trendommekeer kunnen bewerkstelligen : de waardering gaat een bepaald moment zodanig laag komen dat hierdoor een platform voor een herstel wordt gevormd. Een echt herstel vanuit dit platform zal echter pas plaatsvinden wanneer er economische cijfers kunnen worden aangeleverd die aangeven dat een recessie nog altijd afgewend kan worden.

Stefan Duchateau: "We sluiten dit zeker niet uit, maar kunnen enkel wat betreft de VS hopen op een dergelijke ontwikkeling. Europa is immers verlamd door de politieke impasse over de Schuldencrisis (die financieel makkelijk kan worden opgelost, maar politiek nog mijlenver ver weg lijkt te zijn). De huidige waarderingsniveaus zijn weliswaar reeds aantrekkelijk en vormen een belangrijke opportuniteit maar het vereist teveel moed om tegen een paniekerige verkoopgolf in te gaan, om enkel dit gegeven als vertrekbasis te gebruiken. Voorlopig blijft het aangeraden om cash investeringen aan te houden , aangevuld met kapitaalbeschermde investeringen waardoor men zich zonder risico reeds vroeg in de herstelcyclus kan positioneren."

Professor en financieel adviseur Stefan Duchateau: "In ieder geval is de combinatie van beide problemen geen goed nieuws voor beurzen, die in de afgelopen weken al tot aan de rand van de wanhoop werden gevoerd, na de publicatie van zwakke conjunctuurindicatoren in de VS en nietszeggende uitspraken van Europese politici over de schuldencrisis- De recente "top" tussen de Franse president en de Duitse Kanselier was hiervan hopelijk het dieptepunt. Aandelenbeurzen hebben nu niveaus bereikt die vanuit geen enkele redelijke waarderingsmethode nog verantwoord zijn en eerder een uiting zijn van de afwachtende houding van investeerders omtrent het juiste intredemoment dat zich idealiter op het hoogtepunt van een paniekgolf bevindt." Het wordt nu vooral uitkijken naar de elementen die een trendommekeer kunnen bewerkstelligen : de waardering gaat een bepaald moment zodanig laag komen dat hierdoor een platform voor een herstel wordt gevormd. Een echt herstel vanuit dit platform zal echter pas plaatsvinden wanneer er economische cijfers kunnen worden aangeleverd die aangeven dat een recessie nog altijd afgewend kan worden. Stefan Duchateau: "We sluiten dit zeker niet uit, maar kunnen enkel wat betreft de VS hopen op een dergelijke ontwikkeling. Europa is immers verlamd door de politieke impasse over de Schuldencrisis (die financieel makkelijk kan worden opgelost, maar politiek nog mijlenver ver weg lijkt te zijn). De huidige waarderingsniveaus zijn weliswaar reeds aantrekkelijk en vormen een belangrijke opportuniteit maar het vereist teveel moed om tegen een paniekerige verkoopgolf in te gaan, om enkel dit gegeven als vertrekbasis te gebruiken. Voorlopig blijft het aangeraden om cash investeringen aan te houden , aangevuld met kapitaalbeschermde investeringen waardoor men zich zonder risico reeds vroeg in de herstelcyclus kan positioneren."