Stefan Duchateau: "De aandelenportefeuille legt een extra accent in emerging markets. Het gewicht wat wordt toegekend aan deze zone is immers het dubbel van de positie toegekend in de MSCI-wereldindex. Naast enkele breed gespreide Emerging market funds leggen we een extra accent in China en India. Deze overwegingen gaan voornamelijk ten koste van de Amerikaanse positie waardoor we de portefeuille beschermen voor onnodige wisselkoersverliezen."

De Europese aandelenpositie legt vooral zijn accenten in exportgevoelige bedrijven die we onder andere oppikken via fondsen gericht op chemie, basisindustrie maar ook distributie- en voedingsbedrijven ( deze laatste zijn in "trek" omwille van de toegenomen interesse vanuit China en India voor Europese voedingsproducten ). Duchateau: "De obligatieportefeuille bouwt zijn posities in overheidsobligaties geleidelijk af en bouwt op voorzichtig op in High yield bonds, recent vooral door het opnemen van een beperkte positie in emerging market bonds in locale munt en op korte termijn. De posities in bedrijfsobligaties blijven behouden maar worden momenteel niet verder uitgebreid."

Stefan Duchateau: "De aandelenportefeuille legt een extra accent in emerging markets. Het gewicht wat wordt toegekend aan deze zone is immers het dubbel van de positie toegekend in de MSCI-wereldindex. Naast enkele breed gespreide Emerging market funds leggen we een extra accent in China en India. Deze overwegingen gaan voornamelijk ten koste van de Amerikaanse positie waardoor we de portefeuille beschermen voor onnodige wisselkoersverliezen." De Europese aandelenpositie legt vooral zijn accenten in exportgevoelige bedrijven die we onder andere oppikken via fondsen gericht op chemie, basisindustrie maar ook distributie- en voedingsbedrijven ( deze laatste zijn in "trek" omwille van de toegenomen interesse vanuit China en India voor Europese voedingsproducten ). Duchateau: "De obligatieportefeuille bouwt zijn posities in overheidsobligaties geleidelijk af en bouwt op voorzichtig op in High yield bonds, recent vooral door het opnemen van een beperkte positie in emerging market bonds in locale munt en op korte termijn. De posities in bedrijfsobligaties blijven behouden maar worden momenteel niet verder uitgebreid."