Volgens Stefan Duchateau, professor en financieel adviseur, zouden de Engelsen beter voor eigen deur vegen: "Wanneer we België vergelijken met het Verenigd Koninkrijk, staan we er nog niet eens zo slecht voor. Zowel wat de schuldengraad als de groei van het overheidsdeficiet betreft, scoren de Engelsen een stuk minder goed dan wij. De kritiek van de analisten aan de overkant van het Kanaal is dus zeker niet terecht."

Duchateau wil de Belgische positie niet verbloemen, maar wijst toch op enkele positieve factoren: "Qua begroting scoren we inderdaad niet zo slecht. We moeten ons dan uiteraard wel de vraag stellen hoe dat komt. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: dat heeft te maken met de hoge belastingen die in ons land worden geheven. Het resultaat van het plaatje is dat we uiteindelijk zeker niet uit de toon vallen."

Volgens Stefan Duchateau, professor en financieel adviseur, zouden de Engelsen beter voor eigen deur vegen: "Wanneer we België vergelijken met het Verenigd Koninkrijk, staan we er nog niet eens zo slecht voor. Zowel wat de schuldengraad als de groei van het overheidsdeficiet betreft, scoren de Engelsen een stuk minder goed dan wij. De kritiek van de analisten aan de overkant van het Kanaal is dus zeker niet terecht." Duchateau wil de Belgische positie niet verbloemen, maar wijst toch op enkele positieve factoren: "Qua begroting scoren we inderdaad niet zo slecht. We moeten ons dan uiteraard wel de vraag stellen hoe dat komt. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: dat heeft te maken met de hoge belastingen die in ons land worden geheven. Het resultaat van het plaatje is dat we uiteindelijk zeker niet uit de toon vallen."