Stefaan Casteleyn (Merit Capital): "Net als in 2010 mogen we ook dit jaar een economische groei op wereldvlak boven de 4 % verwachten. Dit is uiteraard erg goed nieuws voor die bedrijven die op wereldvlak competitief zijn en dus hun deel van de koek kunnen opeisen. Vanuit deze hoek blijven we dan ook zeer positief voor de aandelenmarkten in het algemeen en dit in alle regio's."

Als beursoptimisten dienen we volgens Casteleyn te blijven uitkijken naar mogelijke tegenreacties. Wat kan de huidige beurshausse doen omslaan ? Velen kijken naar de zwakte van de PIGS-landen en de gevolgen hiervan voor de euro en de financiële sector in Europa.

Casteleyn: "Dit zijn uiteraard reële problemen en wij blijven de financiële sector dan ook mijden. Volgens ons is de kracht van de economische groei op dit moment van die aard dat de zwakte van de overheidsfinanciën in de Europese periferie dit niet zal kunnen verstoren."

Stefaan Casteleyn (Merit Capital): "Net als in 2010 mogen we ook dit jaar een economische groei op wereldvlak boven de 4 % verwachten. Dit is uiteraard erg goed nieuws voor die bedrijven die op wereldvlak competitief zijn en dus hun deel van de koek kunnen opeisen. Vanuit deze hoek blijven we dan ook zeer positief voor de aandelenmarkten in het algemeen en dit in alle regio's." Als beursoptimisten dienen we volgens Casteleyn te blijven uitkijken naar mogelijke tegenreacties. Wat kan de huidige beurshausse doen omslaan ? Velen kijken naar de zwakte van de PIGS-landen en de gevolgen hiervan voor de euro en de financiële sector in Europa. Casteleyn: "Dit zijn uiteraard reële problemen en wij blijven de financiële sector dan ook mijden. Volgens ons is de kracht van de economische groei op dit moment van die aard dat de zwakte van de overheidsfinanciën in de Europese periferie dit niet zal kunnen verstoren."