Stefaan Casteleyn (Merit Capital): "De daaropvolgende dagen was er echter zeer snel een herstel. Wij blijven van mening dat iedere koersdaling een koopgelegenheid blijft. In China wil men inderdaad de groei afremmen doch enkel om het potentieel op lange termijn te behouden. De Chinese regering heeft op dit gebied een sterk track-record en we gaan er van uit dat ze ook nu in deze fine-tuning zullen slagen. De Ierse situatie zal uiteindelijk wel beheersbaar blijven omdat de belangen voor Europa te groot zijn in verhouding tot de relatief kleine Ierse economie."

De situatie in de V.S. is vanuit het standpunt van de aandelenbeleggers verder positief aan het evolueren. Casteleyn: "Vorige week werd bekend dat de kerninflatie op jaarbasis gedaald is tot 0,6 %, het laagste peil sinds 1958! Dit zal de FED aanmoedigen om de verdere monetaire stimulans door te zetten. Anderzijds waren de meeste economische indicatoren positief. Het aantal aanvragen voor werkloosheidssteun is gedaald, de Philly FED survey was onverwacht positief en ook de consumptieuitgaven waren hoger dan verwacht. We behouden dan ook onze strategie van "fully invested"."

Stefaan Casteleyn (Merit Capital): "De daaropvolgende dagen was er echter zeer snel een herstel. Wij blijven van mening dat iedere koersdaling een koopgelegenheid blijft. In China wil men inderdaad de groei afremmen doch enkel om het potentieel op lange termijn te behouden. De Chinese regering heeft op dit gebied een sterk track-record en we gaan er van uit dat ze ook nu in deze fine-tuning zullen slagen. De Ierse situatie zal uiteindelijk wel beheersbaar blijven omdat de belangen voor Europa te groot zijn in verhouding tot de relatief kleine Ierse economie." De situatie in de V.S. is vanuit het standpunt van de aandelenbeleggers verder positief aan het evolueren. Casteleyn: "Vorige week werd bekend dat de kerninflatie op jaarbasis gedaald is tot 0,6 %, het laagste peil sinds 1958! Dit zal de FED aanmoedigen om de verdere monetaire stimulans door te zetten. Anderzijds waren de meeste economische indicatoren positief. Het aantal aanvragen voor werkloosheidssteun is gedaald, de Philly FED survey was onverwacht positief en ook de consumptieuitgaven waren hoger dan verwacht. We behouden dan ook onze strategie van "fully invested"."