Stefaan Casteleyn (Merit Capital): "Nu komt hierbij een extra gevaar als gevolg van de overstromingen in Australië. Terwijl de stad Brisbane bedreigd wordt, begint de omvang van deze catastrofe door te dringen. In Australië staat een gebied met de omvang van Frankrijk en Duitsland samen onder water. In de getroffen regio liggen zeer belangrijk grondstoffenmijnen."

Het wegvallen van dit aanbod van o.a. kolen uit Australië dreigt de reeds krappe grondstoffenmarkten nog meer aan te vuren. Casteleyn: "Wij blijven positief voor grondstoffengebonden aandelen. Naar de markten in het algemeen is het op te volgen hoe de inflatoire druk in Azië zich zal ontwikkelen. Het gevaar bestaat dat de Aziatische centrale banken hun rentevoeten nu meer dan normaal het geval zou zijn geweest, zullen verhogen en hierdoor de hausse op de aandelenmarkten afvlakken."

Stefaan Casteleyn (Merit Capital): "Nu komt hierbij een extra gevaar als gevolg van de overstromingen in Australië. Terwijl de stad Brisbane bedreigd wordt, begint de omvang van deze catastrofe door te dringen. In Australië staat een gebied met de omvang van Frankrijk en Duitsland samen onder water. In de getroffen regio liggen zeer belangrijk grondstoffenmijnen." Het wegvallen van dit aanbod van o.a. kolen uit Australië dreigt de reeds krappe grondstoffenmarkten nog meer aan te vuren. Casteleyn: "Wij blijven positief voor grondstoffengebonden aandelen. Naar de markten in het algemeen is het op te volgen hoe de inflatoire druk in Azië zich zal ontwikkelen. Het gevaar bestaat dat de Aziatische centrale banken hun rentevoeten nu meer dan normaal het geval zou zijn geweest, zullen verhogen en hierdoor de hausse op de aandelenmarkten afvlakken."