Stefaan Casteleyn (Merit Capital): "Het negatieve cijfer over het geheel van de eurozone verbergt echter de sterke prestatie van de Duitse DAX. De Duitse referentieindex staat sinds het begin van het jaar op +5 %. Toch wel een merkwaardige prestatie ten opzichte van het Europese gemiddelde. De Duitse economie lijkt effectief als grote winnaar uit de crisis te komen. Te midden van de enorme onzekerheid in heel Europa heeft het toonaangevende IFO-instituut net de groeivooruitzichten voor heel Duitsland verhoogd van 1,5 % tot 2,1 % voor 2010. Dit ten opzichte van de daling van 4,9 % die in 2009 werd opgetekend."

Hoe de Mannschaft het wereldkampioenschap voetbal zal afsluiten, weten we nog niet . Op economisch gebied echter wijst alles er op dat de Duitsers tot de winnaars zullen behoren.

Casteleyn: "Als gevolg van het invoeren van o.a. het langer werken voor hetzelfde loon zijn de Duitse bedrijven erin geslaagd om de afgelopen jaren de productiviteit fors te verhogen. In het verleden werden de Duitse bedrijven vaak "gestraft" voor deze toegenomen productiviteit met een duurdere Duitse mark die dan hun exportpositie ondermijnde. De zwakke euro zorgt echter voor een unieke situatie voor de Duitse bedrijven. Op een ogenblik dat hun productiviteit sterk is, worden ze nog eens extra ondersteund door een zwakke munt. De sterke prestatie van de DAX is dan ook geen toeval. Efficiënte en productieve Duitse bedrijven profiteren van de zwakke euro om hun export te versterken. Wij zijn dan ook koper van Duitse exportgedreven aandelen zoals Bayer, BMW, Siemens etc.."

Stefaan Casteleyn (Merit Capital): "Het negatieve cijfer over het geheel van de eurozone verbergt echter de sterke prestatie van de Duitse DAX. De Duitse referentieindex staat sinds het begin van het jaar op +5 %. Toch wel een merkwaardige prestatie ten opzichte van het Europese gemiddelde. De Duitse economie lijkt effectief als grote winnaar uit de crisis te komen. Te midden van de enorme onzekerheid in heel Europa heeft het toonaangevende IFO-instituut net de groeivooruitzichten voor heel Duitsland verhoogd van 1,5 % tot 2,1 % voor 2010. Dit ten opzichte van de daling van 4,9 % die in 2009 werd opgetekend." Hoe de Mannschaft het wereldkampioenschap voetbal zal afsluiten, weten we nog niet . Op economisch gebied echter wijst alles er op dat de Duitsers tot de winnaars zullen behoren. Casteleyn: "Als gevolg van het invoeren van o.a. het langer werken voor hetzelfde loon zijn de Duitse bedrijven erin geslaagd om de afgelopen jaren de productiviteit fors te verhogen. In het verleden werden de Duitse bedrijven vaak "gestraft" voor deze toegenomen productiviteit met een duurdere Duitse mark die dan hun exportpositie ondermijnde. De zwakke euro zorgt echter voor een unieke situatie voor de Duitse bedrijven. Op een ogenblik dat hun productiviteit sterk is, worden ze nog eens extra ondersteund door een zwakke munt. De sterke prestatie van de DAX is dan ook geen toeval. Efficiënte en productieve Duitse bedrijven profiteren van de zwakke euro om hun export te versterken. Wij zijn dan ook koper van Duitse exportgedreven aandelen zoals Bayer, BMW, Siemens etc.."