Stefaan Casteleyn (Merit Capital): "Nochtans was in het verdrag van Maastricht duidelijk vastgelegd dat leden van de eurozone hun tekorten dienden te beperken tot maximaal 3 %. Het gemiddelde van 6 % verbergt dan nog de dramatische toestand van de overheidsfinanciën in de PIG-landen (Portugal, Ierland en Griekenland). Vooral voor deze laatste lijkt één of andere vorm van schuldherschikking uiteindelijk onvermijdelijk."

De zwakke toestand van de overheidsfinanciën staat in schril contrast met de sterkte van de bedrijfsfinanciën. Casteleyn: "Van de bedrijven uit de S&P 500 die reeds hun bedrijfsresultaten over het eerste kwartaal van 2011 bekend hebben gemaakt, blijft dat nog maar eens 70 % van deze bedrijven beter hebben gedaan dan de verwachtingen. Een belangrijke sterkhouder was opnieuw de technologiegigant Apple die eens te meer de hooggespannen verwachtingen kon overtreffen. Vele aandeelhouders van het bedrijf van Steve Jobs krijgen ondertussen hoogtevrees doch de realiteit is dat Apple op basis van de verwachte winst voor 2011 aan een koers/winstverhouding van 14 noteert. Helemaal niet overdreven voor een uniek bedrijf met 66 miljard dollar aan cash op de rekening."

Stefaan Casteleyn (Merit Capital): "Nochtans was in het verdrag van Maastricht duidelijk vastgelegd dat leden van de eurozone hun tekorten dienden te beperken tot maximaal 3 %. Het gemiddelde van 6 % verbergt dan nog de dramatische toestand van de overheidsfinanciën in de PIG-landen (Portugal, Ierland en Griekenland). Vooral voor deze laatste lijkt één of andere vorm van schuldherschikking uiteindelijk onvermijdelijk." De zwakke toestand van de overheidsfinanciën staat in schril contrast met de sterkte van de bedrijfsfinanciën. Casteleyn: "Van de bedrijven uit de S&P 500 die reeds hun bedrijfsresultaten over het eerste kwartaal van 2011 bekend hebben gemaakt, blijft dat nog maar eens 70 % van deze bedrijven beter hebben gedaan dan de verwachtingen. Een belangrijke sterkhouder was opnieuw de technologiegigant Apple die eens te meer de hooggespannen verwachtingen kon overtreffen. Vele aandeelhouders van het bedrijf van Steve Jobs krijgen ondertussen hoogtevrees doch de realiteit is dat Apple op basis van de verwachte winst voor 2011 aan een koers/winstverhouding van 14 noteert. Helemaal niet overdreven voor een uniek bedrijf met 66 miljard dollar aan cash op de rekening."