Stefaan Casteleyn: "Sindsdien hebben de beurzen een voorschot op deze extra monetaire stimulans genomen. Het valt echter te verwachten dat de QE II zeer gradueel zal doorgevoerd worden. Sinds de speech van Jackson Hole zijn een aantal omgevingsfactoren opmerkelijk veranderd."

Zo is ondertussen de rente op de lange termijn obligaties wat opgelopen. De rente op de30-jarige treasuries heeft opnieuw boven de 4 % plaatsgevat. Dit is een indicatie dat de markt minder rekening houdt met een deflatiescenario.

Casteleyn: "Ook de prijzen van de meeste grondstoffen hebben opnieuw aangepikt met de stijgende trend wat het deflatiescenario nog onwaarschijnlijker maakt. Tot slot blijven de bedrijven blijven in goeden doen. Nu de helft van bedrijven uit de S&P 500 hun winstcijfers gerapporteerd hebben over het derde kwartaal, blijkt opnieuw dat het aantal positieve verrassingen met 78 % veel hoger ligt dan het aantal ontgoochelingen."

Langs de negatieve zijde blijft het feit dat de werkloosheid met 9,6 % veel te hoog is. Ook het aantal toegekende bankkredieten is nog steeds te laag. Casteleyn: "Deze beide elementen zullen de FED wel aanzetten om de QE II te water te laten. De bovenstaande positieve elementen zullen er echter voor zorgen dat dit slechts met mondjesmaat zal gebeuren. Het is uitkijken hoe de financiële markten op deze gemengde boodschap zullen reageren."

Stefaan Casteleyn: "Sindsdien hebben de beurzen een voorschot op deze extra monetaire stimulans genomen. Het valt echter te verwachten dat de QE II zeer gradueel zal doorgevoerd worden. Sinds de speech van Jackson Hole zijn een aantal omgevingsfactoren opmerkelijk veranderd." Zo is ondertussen de rente op de lange termijn obligaties wat opgelopen. De rente op de30-jarige treasuries heeft opnieuw boven de 4 % plaatsgevat. Dit is een indicatie dat de markt minder rekening houdt met een deflatiescenario. Casteleyn: "Ook de prijzen van de meeste grondstoffen hebben opnieuw aangepikt met de stijgende trend wat het deflatiescenario nog onwaarschijnlijker maakt. Tot slot blijven de bedrijven blijven in goeden doen. Nu de helft van bedrijven uit de S&P 500 hun winstcijfers gerapporteerd hebben over het derde kwartaal, blijkt opnieuw dat het aantal positieve verrassingen met 78 % veel hoger ligt dan het aantal ontgoochelingen." Langs de negatieve zijde blijft het feit dat de werkloosheid met 9,6 % veel te hoog is. Ook het aantal toegekende bankkredieten is nog steeds te laag. Casteleyn: "Deze beide elementen zullen de FED wel aanzetten om de QE II te water te laten. De bovenstaande positieve elementen zullen er echter voor zorgen dat dit slechts met mondjesmaat zal gebeuren. Het is uitkijken hoe de financiële markten op deze gemengde boodschap zullen reageren."