Steenkoolsector krijgt klappen, schaduw van Obama hangt boven sector

Barack Obama mag nog eens vier jaar in het Witte Huis blijven, maar de meeste waarnemers zijn van mening dat hij maatregelen zal treffen die verschillende sectoren hard zullen raken. Onder andere in de energiesector worden ingrijpende maatregelen verwacht.

De democratische partij heeft al aangekondigd dat ze vervuilende sectoren harder zullen aanpakken, terwijl groene energie een voorkeurbehandeling zal krijgen.

Dat betekent dat we binnen de energiesector een rotatie kunnen te zien krijgen, waarbij de fondsbeheerders sommige aandelen zullen verkopen en andere dan weer kopen.

Propere energie krijgt de voorkeur

Eén van de sectoren die onder vuur zou kunnen komen te liggen, is de steenkoolsector. In tegenstelling tot algemeen wordt gedacht, zijn de Verenigde Staten nog steeds in belangrijke mate afhankelijk is van klassieke energiebronnen. Met name in staten als Ohio is de steenkoolindustrie nog steeds belangrijk.

Peabody Energy, de grootste uitbater van steenkoolmijnen in de VS, kreeg vorige week dan ook rake klappen, terwijl nummer twee Alpha Natural Resources Inc eveneens in het hoekje zat waar de slagen vielen. In de sector zonne-energie maakte First Solar anderzijds een goede beurt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content