Een analyse van Oilprice.com draagt als titel 'The European coal industry'. Steenkool wordt opnieuw een optie voor de Europese energiebevoorrading, aldus een rapport. Verschillende Europese landen, waaronder Duitsland en Polen beschikken nog over grote steenkoolvoorraden.

Ongeveer 40% van de Europese aardgasconsumptie komt uit Rusland, evenals een kwart van de olieconsumptie. Spijtig genoeg heeft de Europese ontwikkeling van alternatieve energiebronnen zoals zon, wind en water wat vertraging opgelopen. Die energie zou nu meer dan welkom zijn.

Een analyse van Oilprice.com draagt als titel 'The European coal industry'. Steenkool wordt opnieuw een optie voor de Europese energiebevoorrading, aldus een rapport. Verschillende Europese landen, waaronder Duitsland en Polen beschikken nog over grote steenkoolvoorraden. Ongeveer 40% van de Europese aardgasconsumptie komt uit Rusland, evenals een kwart van de olieconsumptie. Spijtig genoeg heeft de Europese ontwikkeling van alternatieve energiebronnen zoals zon, wind en water wat vertraging opgelopen. Die energie zou nu meer dan welkom zijn.