Het is dus volgens de analisten van de zakenbank tijd om een nieuwe inventarisatie van de sector te maken met een focus op die bedrijven die het best in staat zijn om zich aan te passen aan structurele veranderingen, zoals:

- Geografische herschikking

- Intensievere regulering

- Afwikkelen van kapitaal onevenwichtigheden

- Sterke daling van het maatschappelijke vertrouwen in de sector

Deze trends leveren een voordeel op voor financiële instellingen met een stevige financiële basis, blootgesteld aan groeiende, gedisciplineerde markten in stabiel producten.

Toekomstige leiders binnen de sector zullen volgens Goldman Sachs een grotere focus hebben op traditionele dienstverlening en kleiner zijn dan de winnaars van het vorige decennium.

200 banken en verzekeraarsgeanalyseerd

Ruim 200 banken en verzekeraars wereldwijd zijn geanalyseerd op basis van 1) winst op vermogen (ROC), 2) positie binnen de industrie, en 3) kwaliteit van het bestuur (afgerekend op basis van de zogeheten ESG-factoren - environmental, social and governance).

Elf bedrijven staken uit boven de rest: HSBC, Standard Chartered, BBVA, Julius Baer, Commonwealth Bank, Hang Seng Bank, Itau Unibanco, Firstrand, Prudential plc, RSA and AMP. Op de lijst staan dus geen West-Europese banken.

Het is dus volgens de analisten van de zakenbank tijd om een nieuwe inventarisatie van de sector te maken met een focus op die bedrijven die het best in staat zijn om zich aan te passen aan structurele veranderingen, zoals: - Geografische herschikking - Intensievere regulering - Afwikkelen van kapitaal onevenwichtigheden - Sterke daling van het maatschappelijke vertrouwen in de sector Deze trends leveren een voordeel op voor financiële instellingen met een stevige financiële basis, blootgesteld aan groeiende, gedisciplineerde markten in stabiel producten. Toekomstige leiders binnen de sector zullen volgens Goldman Sachs een grotere focus hebben op traditionele dienstverlening en kleiner zijn dan de winnaars van het vorige decennium. 200 banken en verzekeraarsgeanalyseerd Ruim 200 banken en verzekeraars wereldwijd zijn geanalyseerd op basis van 1) winst op vermogen (ROC), 2) positie binnen de industrie, en 3) kwaliteit van het bestuur (afgerekend op basis van de zogeheten ESG-factoren - environmental, social and governance). Elf bedrijven staken uit boven de rest: HSBC, Standard Chartered, BBVA, Julius Baer, Commonwealth Bank, Hang Seng Bank, Itau Unibanco, Firstrand, Prudential plc, RSA and AMP. Op de lijst staan dus geen West-Europese banken.