Dat streven werd echter op een kunstmatige manier uitgevoerd, meer bepaald door het toestaan van woonkredieten aan (bij wijze van spreken) een hond met een hoed op zijn hoofd.

De gevolgen van de crisis zijn echter dramatisch voor de Amerikaanse vastgoedcrisis: het aantal Amerikanen dat een eigen huis bezit is teruggevallen tot het laagste niveau in meer dan een decennium.

Een explosie in het aantal foreclosures - de gedwongen verkoop van huizen - is daar - in combinatie met een zwakke vraag - niet vreemd aan. In het derde kwartaal bezat 66,90% van de Amerikaanse gezinnen een eigen huis.

Het is volgens de cijfers van het Census Bureau geleden van 1999 dat nog minder Amerikaanse gezinnen eigenaar van het eigen huis waren.

Op het hoogtepunt van de boom waren ongeveer 70% van de Amerikanen eigenaar. Momenteel staan 18,80 miljoen woningen en appartementen leeg, wat 14,40% is van het totaal.

Dat streven werd echter op een kunstmatige manier uitgevoerd, meer bepaald door het toestaan van woonkredieten aan (bij wijze van spreken) een hond met een hoed op zijn hoofd. De gevolgen van de crisis zijn echter dramatisch voor de Amerikaanse vastgoedcrisis: het aantal Amerikanen dat een eigen huis bezit is teruggevallen tot het laagste niveau in meer dan een decennium. Een explosie in het aantal foreclosures - de gedwongen verkoop van huizen - is daar - in combinatie met een zwakke vraag - niet vreemd aan. In het derde kwartaal bezat 66,90% van de Amerikaanse gezinnen een eigen huis. Het is volgens de cijfers van het Census Bureau geleden van 1999 dat nog minder Amerikaanse gezinnen eigenaar van het eigen huis waren. Op het hoogtepunt van de boom waren ongeveer 70% van de Amerikanen eigenaar. Momenteel staan 18,80 miljoen woningen en appartementen leeg, wat 14,40% is van het totaal.