Vooral de waarschuwing van de grootste luchtvaartmaatschappij van het land bleef lang nazinderen. Maar ook andere bedrijven uit verschillende sectoren kwamen met slecht nieuws. Het zal niemand verbazen dat de bedrijven uit de staalsector het moeilijk hebben.

Chinese bedrijven hebben weinig geduld met CEO's

In de afgelopen weken hebben verschillende CEO's de bons gekregen, wat betekent dat de Chinese aandeelhouders weinig geduld hebben met bedrijfsleiders die er niet in slagen om de (hooggespannen) verwachtingen in te lossen. We beleefden in de afgelopen weken een golf van ontslagen van CEO's.

Jin Zhiguo, chief executive van brouwer Tsingtao Brewery, is één van de bedrijfsleiders die ontslag nam. Dat gebeurde zogenaamd om gezondheidsredenen, maar in feite waren de aandeelhouders van de één eeuw oude brouwerij niet tevreden met de winstcijfers die Jin kwam voor te leggen.

Vooral de waarschuwing van de grootste luchtvaartmaatschappij van het land bleef lang nazinderen. Maar ook andere bedrijven uit verschillende sectoren kwamen met slecht nieuws. Het zal niemand verbazen dat de bedrijven uit de staalsector het moeilijk hebben. Chinese bedrijven hebben weinig geduld met CEO's In de afgelopen weken hebben verschillende CEO's de bons gekregen, wat betekent dat de Chinese aandeelhouders weinig geduld hebben met bedrijfsleiders die er niet in slagen om de (hooggespannen) verwachtingen in te lossen. We beleefden in de afgelopen weken een golf van ontslagen van CEO's. Jin Zhiguo, chief executive van brouwer Tsingtao Brewery, is één van de bedrijfsleiders die ontslag nam. Dat gebeurde zogenaamd om gezondheidsredenen, maar in feite waren de aandeelhouders van de één eeuw oude brouwerij niet tevreden met de winstcijfers die Jin kwam voor te leggen.