De speciale trekkingsrechten van het IMF zouden als basis voor een nieuwe munt gebruikt kunnen worden, zo verklaarde topman John Lipsky op het St. Petersburg International Economic Forum.

Lipsky zei dat er vele voordelen verbonden zijn aan de creatie van een nieuwe reservemunt. Een beslissing daaromtrent mag echter niet te snel genomen worden.

De speciale trekkingsrechten moeten losgekoppeld worden van de andere valuta en worden uitgegeven door een organisme met de autoriteit van een centrale bank. Momenteel wordt nog 70% van de reserves in dollars aangehouden.

De speciale trekkingsrechten van het IMF zouden als basis voor een nieuwe munt gebruikt kunnen worden, zo verklaarde topman John Lipsky op het St. Petersburg International Economic Forum. Lipsky zei dat er vele voordelen verbonden zijn aan de creatie van een nieuwe reservemunt. Een beslissing daaromtrent mag echter niet te snel genomen worden. De speciale trekkingsrechten moeten losgekoppeld worden van de andere valuta en worden uitgegeven door een organisme met de autoriteit van een centrale bank. Momenteel wordt nog 70% van de reserves in dollars aangehouden.