De Amerikaanse sojavoorraad op 1 maart werd volgens Royal Bank of Scotland geschat op 999 miljoen bushels, 27 procent minder dan een jaar eerder en het laagste cijfer sinds 2004 maar net als bij maïs sterk boven de consensusverwachting van 948 miljoen bushels.

De Verenigde Staten strijden met Brazilië voor de titel van grootste exporteur ter wereld. Vorig jaar waren de VS nog het onbetwiste nummer 1 dankzij een recorduitvoer naar China.

Nu Brazilië afstevent op een recordoogst zal het land dit jaar voor het eerst de Verenigde Staten onttronen als belangrijkste producent en exporteur van soja.

De Amerikaanse sojavoorraad op 1 maart werd volgens Royal Bank of Scotland geschat op 999 miljoen bushels, 27 procent minder dan een jaar eerder en het laagste cijfer sinds 2004 maar net als bij maïs sterk boven de consensusverwachting van 948 miljoen bushels. De Verenigde Staten strijden met Brazilië voor de titel van grootste exporteur ter wereld. Vorig jaar waren de VS nog het onbetwiste nummer 1 dankzij een recorduitvoer naar China. Nu Brazilië afstevent op een recordoogst zal het land dit jaar voor het eerst de Verenigde Staten onttronen als belangrijkste producent en exporteur van soja.