Aan het massaal dumpen van goud hebben vooral de banken die handelen in goud geld verdiend, dit ten koste van iedereen die probeerde zijn of haar geld te beschermen tegen het massaal drukken van geld door de centrale banken. Bernanke en de andere centrale bankiers willen namelijk niets te maken hebben met goud.

Ze willen dat de beleggers aandelen en obligaties blijven kopen en zo ver mogelijk wegblijven van veilige vluchthavens. De centrale banken proberen de geslagen gaten te dichten op kosten van de beleggers. Die krijgen nog welgeteld 0,22% op een Amerikaanse staatsobligatie met een looptijd van twee jaar, een percentage dat ver onder de inflatie ligt.

Aan het massaal dumpen van goud hebben vooral de banken die handelen in goud geld verdiend, dit ten koste van iedereen die probeerde zijn of haar geld te beschermen tegen het massaal drukken van geld door de centrale banken. Bernanke en de andere centrale bankiers willen namelijk niets te maken hebben met goud. Ze willen dat de beleggers aandelen en obligaties blijven kopen en zo ver mogelijk wegblijven van veilige vluchthavens. De centrale banken proberen de geslagen gaten te dichten op kosten van de beleggers. Die krijgen nog welgeteld 0,22% op een Amerikaanse staatsobligatie met een looptijd van twee jaar, een percentage dat ver onder de inflatie ligt.