Maar ook een andere belangrijke money-market rate, namelijk de Effective Overnight Index Average (afgekort Eonia) is recent voor het eerst onder nul teruggevallen. Steeds meer toonaangevende rentetarieven vallen onder nul en die trend lijkt voorlopig niet te stoppen.

Sommige analisten verwachten dat de rente zo ver kan dalen dat spaarrekeningen niet meer zouden opbrengen dan zichtrekeningen. Een dergelijk lage rentestand kan problemen opleveren voor spaarders en renteniers, want die zullen in de onmogelijkheid gesteld worden om te profiteren van de opbrengst van hun spaargeld.

Maar ook een andere belangrijke money-market rate, namelijk de Effective Overnight Index Average (afgekort Eonia) is recent voor het eerst onder nul teruggevallen. Steeds meer toonaangevende rentetarieven vallen onder nul en die trend lijkt voorlopig niet te stoppen. Sommige analisten verwachten dat de rente zo ver kan dalen dat spaarrekeningen niet meer zouden opbrengen dan zichtrekeningen. Een dergelijk lage rentestand kan problemen opleveren voor spaarders en renteniers, want die zullen in de onmogelijkheid gesteld worden om te profiteren van de opbrengst van hun spaargeld.