Dat was op de eerste plaats natuurlijk het geval met voedsel, maar ook aardgas, kleding en luchtvaarttickets worden fors duurder. Die prijsstijgingen suggeren dat de inflatie langzaam maar zeker aantrekt.

De voedselprijzen zijn in januari met een half procent gestegen en dat was de grootste stijging in meer dan twee jaar. Toch zijn de voedselprijzen in de VS nog steeds relatief goedkoop.

Voorlopig is het echter nog te vroeg om in de VS al aan de alarmbel te trekken wat de inflatie betreft. Over de afgelopen 12 maanden bedroeg de kerninflatie 1%, tegenover een gevarenzone van 1,50% tot 2% die door de FED wordt gehanteerd.

Dat was op de eerste plaats natuurlijk het geval met voedsel, maar ook aardgas, kleding en luchtvaarttickets worden fors duurder. Die prijsstijgingen suggeren dat de inflatie langzaam maar zeker aantrekt. De voedselprijzen zijn in januari met een half procent gestegen en dat was de grootste stijging in meer dan twee jaar. Toch zijn de voedselprijzen in de VS nog steeds relatief goedkoop. Voorlopig is het echter nog te vroeg om in de VS al aan de alarmbel te trekken wat de inflatie betreft. Over de afgelopen 12 maanden bedroeg de kerninflatie 1%, tegenover een gevarenzone van 1,50% tot 2% die door de FED wordt gehanteerd.