Steeds meer politici in Europa, zowel in de periferie als in het kerngedeelte van de eurozone, kiezen voor de weg van de minste weerstand in hun eigen land. Achterliggende idee is uiteraard dat deze politici in een niet zo verre toekomst graag herkozen zouden willen worden.

De voortdurende stijging van de werkloosheid werkt deze evolutie in de hand. In februari steeg de werkloosheid voor de 22ste maand op rij tot een recordniveau van 12%. De jeugdwerkloosheid liep bovendien op tot 23,40%. Dat betekent dat de risico's op budgettaire tegenvallers toenemen.

Steeds meer politici in Europa, zowel in de periferie als in het kerngedeelte van de eurozone, kiezen voor de weg van de minste weerstand in hun eigen land. Achterliggende idee is uiteraard dat deze politici in een niet zo verre toekomst graag herkozen zouden willen worden. De voortdurende stijging van de werkloosheid werkt deze evolutie in de hand. In februari steeg de werkloosheid voor de 22ste maand op rij tot een recordniveau van 12%. De jeugdwerkloosheid liep bovendien op tot 23,40%. Dat betekent dat de risico's op budgettaire tegenvallers toenemen.