Voor globale initial public offerings was 2010 al een topjaar. Er kwamen voor een totaalbedrag van 30,30 miljard dollar naar mijnbouwbedrijven naar de beurs, tegenover een record van 32,31 miljard dollar in 2007.

In de top 20 van de 13 grootste IPO's hadden betrekking op mijnbouwbedrijven. Toppers waren onder andere Petronas Chemicals Group Bhd, Oleg Deripaska's United Co. Rusal Ltd. en Coal India Ltd.

Tim Goldsmith van PricewaterhouseCoopers LLP wijt de grote interesse voor mijnbouwbedrijven aan de aanhoudend sterke vraag naar non ferro's vanuit vooral China en India. In 2011 kan onder andere Glencore International AG, de grootste commodities trader in de wereld, naar de beurs.

Voor globale initial public offerings was 2010 al een topjaar. Er kwamen voor een totaalbedrag van 30,30 miljard dollar naar mijnbouwbedrijven naar de beurs, tegenover een record van 32,31 miljard dollar in 2007. In de top 20 van de 13 grootste IPO's hadden betrekking op mijnbouwbedrijven. Toppers waren onder andere Petronas Chemicals Group Bhd, Oleg Deripaska's United Co. Rusal Ltd. en Coal India Ltd. Tim Goldsmith van PricewaterhouseCoopers LLP wijt de grote interesse voor mijnbouwbedrijven aan de aanhoudend sterke vraag naar non ferro's vanuit vooral China en India. In 2011 kan onder andere Glencore International AG, de grootste commodities trader in de wereld, naar de beurs.