Dat blijkt uit een studie uitgevoerd door American Express Publishing en Harrison Group in het kader van het 2012 Survey of Affluence and Wealth in America.

In het verleden werd spaargeld vaak in aandelen belegd, maar dat is in steeds mindere mate het geval. Ongeveer 70% van de handel op Wall Street mag op rekening van geautomatiseerde handel worden gebracht.

Behoud van kapitaal wordt belangrijker dan het realiseren van meerwaarde

Jim Taylor, vice chairman van Harrison Group, stelt vast dat zelfs de rijke Amerikanen meer sparen en dus minder geld uitgeven aan luxegoederen, aan buitenverblijven. Deze verandering in bestedingsgedrag heeft maar met één ding te maken: angst voor de toekomst.

Behoud van kapitaal wordt belangrijker dan het realiseren van meerwaarde, een trend die zich aan beide zijden van de Atlantische Oceaan aftekent.

Volgens Taylor wijst dit op een mentaliteitsverandering in de VS, want het is niet de traditionele manier waarop Amerikanen met hun geld omgingen.

Dat blijkt uit een studie uitgevoerd door American Express Publishing en Harrison Group in het kader van het 2012 Survey of Affluence and Wealth in America. In het verleden werd spaargeld vaak in aandelen belegd, maar dat is in steeds mindere mate het geval. Ongeveer 70% van de handel op Wall Street mag op rekening van geautomatiseerde handel worden gebracht.Behoud van kapitaal wordt belangrijker dan het realiseren van meerwaarde Jim Taylor, vice chairman van Harrison Group, stelt vast dat zelfs de rijke Amerikanen meer sparen en dus minder geld uitgeven aan luxegoederen, aan buitenverblijven. Deze verandering in bestedingsgedrag heeft maar met één ding te maken: angst voor de toekomst. Behoud van kapitaal wordt belangrijker dan het realiseren van meerwaarde, een trend die zich aan beide zijden van de Atlantische Oceaan aftekent. Volgens Taylor wijst dit op een mentaliteitsverandering in de VS, want het is niet de traditionele manier waarop Amerikanen met hun geld omgingen.