Voor Europa is er nog geen cijfermateriaal beschikbaar, maar een studie uitgevoerd door de Corporation for Enterprise Development (CFED) toont aan dat in de Verenigde Staten bijna de helft van de mensen op het einde van de maand op zwart zaad zit. Hun loon is met andere woorden volledig opgebruikt.

Nog een stap verder belanden we in een scenario waarin zelfs werkende mensen in armoede dreigen weg te zakken. Dat maakt het erg moeilijk om nog toekomstplannen te maken, gezien de situatie van aanhoudende politieke onzekerheid. Ook in Europa zakken steeds meer mensen weg onder de armoedegrens, zelfs wanneer ze een job houden.

Voor Europa is er nog geen cijfermateriaal beschikbaar, maar een studie uitgevoerd door de Corporation for Enterprise Development (CFED) toont aan dat in de Verenigde Staten bijna de helft van de mensen op het einde van de maand op zwart zaad zit. Hun loon is met andere woorden volledig opgebruikt. Nog een stap verder belanden we in een scenario waarin zelfs werkende mensen in armoede dreigen weg te zakken. Dat maakt het erg moeilijk om nog toekomstplannen te maken, gezien de situatie van aanhoudende politieke onzekerheid. Ook in Europa zakken steeds meer mensen weg onder de armoedegrens, zelfs wanneer ze een job houden.