In de eerste drie maanden van het jaar bedroeg de groei 'slechts' 6,1%. Door de groeicijfers van het tweede kwartaal komt volgens BC Research de jaardoelstelling van 8% groei opnieuw in zicht.

De heropleving is het gevolg van het stimuluspakket van 585 miljard dollar van de Chinese overheid en van een ongeziene toename van uitgeleend geld door banken. Daar staan een recordgroei van de geldhoeveelheid en reserves in buitenlandse munt van ruim 2.000 miljard dollar tegenover.

Li Xiaochao, de woordvoerder van het Chinese statistische bureau, waarschuwde echter dat het herstel nog niet stevig is en het nog moet blijken of de heropleving op lange termijn is ingezet.

'Er blijven onzekere en volatiele factoren in het herstelproces. Het monetaire beleid blijft soepel', aldus dhr Xiaochao.

Eerder had een reeks andere macrocijfers al gehint op een heropleving van de Chinese economie. De investeringen in infrastructuur en gebouwen in stedelijke gebieden zijn in de eerste jaarhelft met bijna 34% toegenomen, terwijl de detailhandelsverkopen in juni dan weer met 15% stegen t.o.v. dezelfde maand in 2008.

In de eerste drie maanden van het jaar bedroeg de groei 'slechts' 6,1%. Door de groeicijfers van het tweede kwartaal komt volgens BC Research de jaardoelstelling van 8% groei opnieuw in zicht.De heropleving is het gevolg van het stimuluspakket van 585 miljard dollar van de Chinese overheid en van een ongeziene toename van uitgeleend geld door banken. Daar staan een recordgroei van de geldhoeveelheid en reserves in buitenlandse munt van ruim 2.000 miljard dollar tegenover.Li Xiaochao, de woordvoerder van het Chinese statistische bureau, waarschuwde echter dat het herstel nog niet stevig is en het nog moet blijken of de heropleving op lange termijn is ingezet. 'Er blijven onzekere en volatiele factoren in het herstelproces. Het monetaire beleid blijft soepel', aldus dhr Xiaochao.Eerder had een reeks andere macrocijfers al gehint op een heropleving van de Chinese economie. De investeringen in infrastructuur en gebouwen in stedelijke gebieden zijn in de eerste jaarhelft met bijna 34% toegenomen, terwijl de detailhandelsverkopen in juni dan weer met 15% stegen t.o.v. dezelfde maand in 2008.