Bill Gross van PIMCO wijst er op dat meer en meer krediet noodzakelijk is om BBP-groei te relativeren, wanneer de schulden worden afgebouwd wordt het zelfs bijna onmogelijk om nog enige groei te realiseren. Met dit probleem worden de Verenigde Staten nu geconfronteerd.

Volgens Gross was er in de jaren 80 vier dollar aan nieuwe kredieten noodzakelijk om één dollar aan extra BBP groei te realiseren. Inmiddels is dat opgelopen tot 10 dollar in het afgelopen decennium, sinds 2006 is er zelfs 20 dollar nodig om hetzelfde resultaat te bereiken. Het spreekt vanzelf dat dergelijke situatie op termijn onhoudbaar is.

Bill Gross van PIMCO wijst er op dat meer en meer krediet noodzakelijk is om BBP-groei te relativeren, wanneer de schulden worden afgebouwd wordt het zelfs bijna onmogelijk om nog enige groei te realiseren. Met dit probleem worden de Verenigde Staten nu geconfronteerd. Volgens Gross was er in de jaren 80 vier dollar aan nieuwe kredieten noodzakelijk om één dollar aan extra BBP groei te realiseren. Inmiddels is dat opgelopen tot 10 dollar in het afgelopen decennium, sinds 2006 is er zelfs 20 dollar nodig om hetzelfde resultaat te bereiken. Het spreekt vanzelf dat dergelijke situatie op termijn onhoudbaar is.