Het betreft echter telkens zeer kapitaalintensieve sectoren die uiteindelijk voor weinig jobcreatie zorgen. Integendeel zelfs, als gevolg van de robotisering dreigen er jobs te verdwijnen in plaats van bij te komen. Zo dreigt er een vicieuze cirkel te ontstaan van structurele problemen wat jobcreatie betreft.

Dit probleem kan alleen opgelost worden door grote inspanningen te doen voor het verbeteren van het onderwijs, zo niet dreigen er grote sociale spanningen. Die kunnen leiden tot grote ongelijkheden, met uiteindelijk sociale onrust tot gevolg. De situatie moet dus in ieder geval op de voet worden gevolgd.

Het betreft echter telkens zeer kapitaalintensieve sectoren die uiteindelijk voor weinig jobcreatie zorgen. Integendeel zelfs, als gevolg van de robotisering dreigen er jobs te verdwijnen in plaats van bij te komen. Zo dreigt er een vicieuze cirkel te ontstaan van structurele problemen wat jobcreatie betreft. Dit probleem kan alleen opgelost worden door grote inspanningen te doen voor het verbeteren van het onderwijs, zo niet dreigen er grote sociale spanningen. Die kunnen leiden tot grote ongelijkheden, met uiteindelijk sociale onrust tot gevolg. De situatie moet dus in ieder geval op de voet worden gevolgd.