Sinds kort is er echter een nieuw gegeven opgedoken. Steeds meer gepensioneerden gaan als zelfstandigen aan de slag, ze voelen zich te vroeg om al op cruiseschepen rond te hangen of om telkens opnieuw andere vakantieoorden op te zoeken.

Tegenwoordig wordt vaak een andere droom ingevuld.

In de loop van hun actief leven hebben heel wat werknemers gedroomd van een carrière als zelfstandige. Het is er echter nooit van gekomen, maar na het bereiken van de pensioenleeftijd staat niets meer het waarmaken van die droom in de weg.

Recent onderzoek wees uit dat 10 tot 15% van de gepensioneerden droomt van het uitbouwen van een eigen zaak. Of ze die droom ook effectief kunnen realiseren, is natuurlijk een ander paar mouwen.

Sinds kort is er echter een nieuw gegeven opgedoken. Steeds meer gepensioneerden gaan als zelfstandigen aan de slag, ze voelen zich te vroeg om al op cruiseschepen rond te hangen of om telkens opnieuw andere vakantieoorden op te zoeken. Tegenwoordig wordt vaak een andere droom ingevuld. In de loop van hun actief leven hebben heel wat werknemers gedroomd van een carrière als zelfstandige. Het is er echter nooit van gekomen, maar na het bereiken van de pensioenleeftijd staat niets meer het waarmaken van die droom in de weg. Recent onderzoek wees uit dat 10 tot 15% van de gepensioneerden droomt van het uitbouwen van een eigen zaak. Of ze die droom ook effectief kunnen realiseren, is natuurlijk een ander paar mouwen.