Kenmar Group berekende dat er tegen maart 2011 nog eens 2 miljard dollar naar grondstoffengerelateerde beleggingsfondsen zal zijn gevloeid.

Co-Chief Executive Officer Kenneth Shewer van Kenmark merkt op in september wereldwijd een totaal bedrag van 320 miljard dollar in grondstoffen was belegd en de toevloed van vers geld lijkt nog te versnellen.

In de afgelopen twee, drie maanden hebben dergelijke fondsen in het spoor van de gestegen grondstoffenprijzen uiteraard sterk gepresteerd. Alle fondsbeheerders zitten zodoende in de plus.

Het Kenmar Global Resource Fund, een fonds dat in andere hedge funds belegt, realiseerde in oktober een return van 3,20%. Over de afgelopen drie maanden vloeide er 320 miljoen aan vers geld naar dit fonds.

Kenmar Group berekende dat er tegen maart 2011 nog eens 2 miljard dollar naar grondstoffengerelateerde beleggingsfondsen zal zijn gevloeid. Co-Chief Executive Officer Kenneth Shewer van Kenmark merkt op in september wereldwijd een totaal bedrag van 320 miljard dollar in grondstoffen was belegd en de toevloed van vers geld lijkt nog te versnellen. In de afgelopen twee, drie maanden hebben dergelijke fondsen in het spoor van de gestegen grondstoffenprijzen uiteraard sterk gepresteerd. Alle fondsbeheerders zitten zodoende in de plus. Het Kenmar Global Resource Fund, een fonds dat in andere hedge funds belegt, realiseerde in oktober een return van 3,20%. Over de afgelopen drie maanden vloeide er 320 miljoen aan vers geld naar dit fonds.