Daardoor groeit tevens ook de vrees dat de obligatiemarkten één grote zeepbel zijn. In de twee jaar voorafgaand aan 30 juni werd in totaal 480,20 miljard dollar in obligaties geïnvesteerd.

Ter vergelijking: in de periode tussen 1999 en 2000 ging het om een bedrag van 496,90 miljard dollar dat in technologieaandelen werd geïnvesteerd. Inmiddels zal dat bedrag duidelijk geklopt zijn, zo stelt Investment Company Institute.

Joel Levington, managing director corporate credit bij Brookfield Investment Management, is van mening dat deze situatie op termijn niet houdbaar is.

Levington neemt het woord zeepbel niet in de mond, maar hij gelooft dat er 'iets' gaat gebeuren. Wat dat 'iets' gaat zijn, valt moeilijk te zeggen. Ook een bepaling van het tijdstip waarop 'iets' gaat gebeuren, is onmogelijk.

Daardoor groeit tevens ook de vrees dat de obligatiemarkten één grote zeepbel zijn. In de twee jaar voorafgaand aan 30 juni werd in totaal 480,20 miljard dollar in obligaties geïnvesteerd. Ter vergelijking: in de periode tussen 1999 en 2000 ging het om een bedrag van 496,90 miljard dollar dat in technologieaandelen werd geïnvesteerd. Inmiddels zal dat bedrag duidelijk geklopt zijn, zo stelt Investment Company Institute. Joel Levington, managing director corporate credit bij Brookfield Investment Management, is van mening dat deze situatie op termijn niet houdbaar is. Levington neemt het woord zeepbel niet in de mond, maar hij gelooft dat er 'iets' gaat gebeuren. Wat dat 'iets' gaat zijn, valt moeilijk te zeggen. Ook een bepaling van het tijdstip waarop 'iets' gaat gebeuren, is onmogelijk.