Een bekend gezegde is dat als de laatste "Bear" (pessimistisch) optimistisch wordt, aandelenmarkten op hun hoogste punt staan. Als we ons hierop baseren dan moet simpel worden gesteld dat we daar nog lang niet bij zijn. Begin vorige week daalden de indexen als gevolg van opmerkingen van Carl Icahn.

Deze activistische belegger, bekend van zijn jacht op Dell, stelde dat de aandelenmarkten te hoog staan en aan de vooravond van een "big drop" staan.

Zijn argumentatie hiervoor is dat de winsten van de bedrijven vooral zijn gestegen door de lage rente. Als deze stijgt zullen de winsten fors gaan dalen omdat bestuurders van bedrijven te weinig aandacht hebben gehad voor het herstructureren van de bedrijven.

Een bekend gezegde is dat als de laatste "Bear" (pessimistisch) optimistisch wordt, aandelenmarkten op hun hoogste punt staan. Als we ons hierop baseren dan moet simpel worden gesteld dat we daar nog lang niet bij zijn. Begin vorige week daalden de indexen als gevolg van opmerkingen van Carl Icahn. Deze activistische belegger, bekend van zijn jacht op Dell, stelde dat de aandelenmarkten te hoog staan en aan de vooravond van een "big drop" staan. Zijn argumentatie hiervoor is dat de winsten van de bedrijven vooral zijn gestegen door de lage rente. Als deze stijgt zullen de winsten fors gaan dalen omdat bestuurders van bedrijven te weinig aandacht hebben gehad voor het herstructureren van de bedrijven.