De groei is namelijk nog te zwak om herstel op de arbeidsmarkt mogelijk te maken. Toch reageerden de beurzen opvallend rustig op dit gegeven, de verliezen voor de belangrijkste Amerikaanse beursindices bedroegen telkens minder dan een kwart procent.

Dat heeft volgens Brian Hicks, co-manager van het Global Resources Fund, dat er steeds meer geld naar de beurzen stroomt, als gevolg van een verschuiving in het risicobewustzijn bij de beleggers.

Die stappen namelijk steeds vaker uit obligaties, terwijl ook goud in de afgelopen dagen minder populair werd. Veel van dat geld vindt zijn weg naar de beurs en dat verklaart waarom de beurskoersen zo goed standhouden.

De groei is namelijk nog te zwak om herstel op de arbeidsmarkt mogelijk te maken. Toch reageerden de beurzen opvallend rustig op dit gegeven, de verliezen voor de belangrijkste Amerikaanse beursindices bedroegen telkens minder dan een kwart procent. Dat heeft volgens Brian Hicks, co-manager van het Global Resources Fund, dat er steeds meer geld naar de beurzen stroomt, als gevolg van een verschuiving in het risicobewustzijn bij de beleggers. Die stappen namelijk steeds vaker uit obligaties, terwijl ook goud in de afgelopen dagen minder populair werd. Veel van dat geld vindt zijn weg naar de beurs en dat verklaart waarom de beurskoersen zo goed standhouden.