De Europese begrotingscrisis is weer terug van weggeweest en in het Midden-Oosten blijft het bijzonder onrustig. De vlam kan op eender welk moment weer in de pijp slaan, met alle gevolgen van dien.

Daarbovenop is nu ook de ramp in Japan gekomen, met als gevolg dat heel wat bedrijven hun productie een tijdje hebben moeten stilleggen. Ook de energievoorziening in het land dreigt nog een tijdje een probleem te blijven.

Tegen die achtergrond is de Bank of Japan er gebaat bij om de koers van de yen laag te houden. Dat betekent dat het helemaal niet zeker is dat de Japanse centrale bank Amerikaanse overheidsobligaties gaat verkopen. Op die manier zou namelijk de koers van de yen kunnen opgedreven worden.

De Europese begrotingscrisis is weer terug van weggeweest en in het Midden-Oosten blijft het bijzonder onrustig. De vlam kan op eender welk moment weer in de pijp slaan, met alle gevolgen van dien. Daarbovenop is nu ook de ramp in Japan gekomen, met als gevolg dat heel wat bedrijven hun productie een tijdje hebben moeten stilleggen. Ook de energievoorziening in het land dreigt nog een tijdje een probleem te blijven. Tegen die achtergrond is de Bank of Japan er gebaat bij om de koers van de yen laag te houden. Dat betekent dat het helemaal niet zeker is dat de Japanse centrale bank Amerikaanse overheidsobligaties gaat verkopen. Op die manier zou namelijk de koers van de yen kunnen opgedreven worden.