Onder andere de Nederlandse bedrijven Philips en Akzo Nobel bleken bij de publicatie van de kwartaalresultaten duidelijk hinder te hebben ondervonden van de sterke euro. Het Duitse softwarebedrijf SAP gaf aan dat de operationele winst 5% lager kan uitkomen wanneer de euro zo sterk blijft.

Voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank is zich weliswaar bewust van het probleem maar hij kan uiteindelijk weinig doen. Draghi heeft al een paar keer met actie gedreigd, maar we weten dat deze Italiaan beter is met woorden dan met daden. Het valt dus nog af te wachten of de euro op korte termijn zal verzwakken.

Onder andere de Nederlandse bedrijven Philips en Akzo Nobel bleken bij de publicatie van de kwartaalresultaten duidelijk hinder te hebben ondervonden van de sterke euro. Het Duitse softwarebedrijf SAP gaf aan dat de operationele winst 5% lager kan uitkomen wanneer de euro zo sterk blijft. Voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank is zich weliswaar bewust van het probleem maar hij kan uiteindelijk weinig doen. Draghi heeft al een paar keer met actie gedreigd, maar we weten dat deze Italiaan beter is met woorden dan met daden. Het valt dus nog af te wachten of de euro op korte termijn zal verzwakken.