Die maatregelen hebben alleszins tijdelijk succes gehad, het schip is inderdaad niet gekapseisd, maar ze hebben wel allerlei vervelende neveneffecten met zich meegebracht. Voor die problemen moet nu op hun beurt een oplossing worden gevonden en dat blijkt minder goed te vlotten.

Verschillende regeringen spelen het spelletje niet langer eerlijk, ze proberen ons een rad voor de ogen te draaien door de publicatie van onjuiste cijfers. Steeds meer economen pleiten voor kapitaalcontrole, kwestie van het gedrag van de overheden beter te kunnen opvolgen. Op die manier zouden we uiteindelijk toch een betrouwbaar beeld van de situatie krijgen.

Die maatregelen hebben alleszins tijdelijk succes gehad, het schip is inderdaad niet gekapseisd, maar ze hebben wel allerlei vervelende neveneffecten met zich meegebracht. Voor die problemen moet nu op hun beurt een oplossing worden gevonden en dat blijkt minder goed te vlotten. Verschillende regeringen spelen het spelletje niet langer eerlijk, ze proberen ons een rad voor de ogen te draaien door de publicatie van onjuiste cijfers. Steeds meer economen pleiten voor kapitaalcontrole, kwestie van het gedrag van de overheden beter te kunnen opvolgen. Op die manier zouden we uiteindelijk toch een betrouwbaar beeld van de situatie krijgen.