Er zijn veel bouwstenen die hun steentje bijdragen zoals meevallende werkloosheidscijfers, een verbetering van de Amerikaanse export en hogere volumes in het wereldgoederenvervoer.

Van tijd tot tijd wordt het vertrouwen van beleggers aangetast door onverwachtse problemen. Twee weken geleden Dubai en vorige week Griekenland. In omvang zijn deze problemen echter niet groot genoeg om het wereldwijde herstel te verstoren.

Dat maakt dat beurzen na een aanvankelijk schrikachtige reactie weer snel herstellen. Per saldo bewegen de aandelenkoersen zijwaarts.

Dat neemt niet weg dat analisten steeds positiever worden. Veel taxaties worden verhoogd. De oplettende lezer zal bemerken dat er accenten worden verlegd.

Conform de visie van ABN Amro voor 2010 wordt de volgende fase van het beursherstel gespeeld met kwaliteitsaandelen. Hiervoor worden posities in cyclische aandelen en herstelkandidaten geruild voor kwaliteitsaandelen. Op sectorniveau betekent dat onder andere een afbouw van financiële waarden ten gunste van consumentengoederen.

Er is voor de belegger nog enige activiteit te ondernemen, hoewel de omzetten op de beurs richting het jaareinde beginnen terug te lopen. De economische agenda blijft redelijk leeg. Deze week wordt gedomineerd door cijfers over olie, inflatie en de huizenmarkt.

Er zijn veel bouwstenen die hun steentje bijdragen zoals meevallende werkloosheidscijfers, een verbetering van de Amerikaanse export en hogere volumes in het wereldgoederenvervoer. Van tijd tot tijd wordt het vertrouwen van beleggers aangetast door onverwachtse problemen. Twee weken geleden Dubai en vorige week Griekenland. In omvang zijn deze problemen echter niet groot genoeg om het wereldwijde herstel te verstoren. Dat maakt dat beurzen na een aanvankelijk schrikachtige reactie weer snel herstellen. Per saldo bewegen de aandelenkoersen zijwaarts. Dat neemt niet weg dat analisten steeds positiever worden. Veel taxaties worden verhoogd. De oplettende lezer zal bemerken dat er accenten worden verlegd. Conform de visie van ABN Amro voor 2010 wordt de volgende fase van het beursherstel gespeeld met kwaliteitsaandelen. Hiervoor worden posities in cyclische aandelen en herstelkandidaten geruild voor kwaliteitsaandelen. Op sectorniveau betekent dat onder andere een afbouw van financiële waarden ten gunste van consumentengoederen. Er is voor de belegger nog enige activiteit te ondernemen, hoewel de omzetten op de beurs richting het jaareinde beginnen terug te lopen. De economische agenda blijft redelijk leeg. Deze week wordt gedomineerd door cijfers over olie, inflatie en de huizenmarkt.