Dat betekent dat in de verte al weer een nieuwe cijferstroom wenkt. In de komende dagen gaan vooral wat kleinere bedrijven nog met cijfers komen. We vermelden wat vandaag betreft onder andere de resultaten van Enova Systems.

In Europa is de stroom kwartaalcijfers eveneens grotendeels opgedroogd, hoewel nog enkele achterblijvers met resultaten kunnen komen. Het betreft dan meestal bedrijven die met een gebroken boekjaar werken.

Chinese bedrijven overtuigen niet met cijfers

In China is de resultatenstroom nog niet opgedroogd, dagelijks komen er nog bedrijven verslag uitbrengen over het meest recente kwartaal. Vorige week waren er maar liefst 179 bedrijven uit de Shanghai Composite die verslag kwamen uitbrengen over het meest recente kwartaal.

De cijfers waren niet echt overtuigend, er waren bijna tweemaal zoveel bedrijven die met tegenvallende cijfers kwamen dan dat er bedrijven waren die in positieve zin wisten te verrassen.

De koers van Jiangxi Copper, het grootste Chinese metaalbedrijf, daalde vrijdag met 6,40% in reactie op het bericht dat de nettowinst in de tweede helft van het boekjaar met 18% is gedaald.

Een andere opvallende daler was Li & Fung Ltd, een groothandelaar in kleren en speelgoed. De koers van dit aandeel ging 10% lager in reactie op het bericht dat het kapitaal wordt verhoogd met 210 miljoen aandelen aan een koers van 18,62 Hong Kong dollar per stuk. De verhoging van het werkkapitaal is bedoeld om overnames te financieren.

Dat betekent dat in de verte al weer een nieuwe cijferstroom wenkt. In de komende dagen gaan vooral wat kleinere bedrijven nog met cijfers komen. We vermelden wat vandaag betreft onder andere de resultaten van Enova Systems. In Europa is de stroom kwartaalcijfers eveneens grotendeels opgedroogd, hoewel nog enkele achterblijvers met resultaten kunnen komen. Het betreft dan meestal bedrijven die met een gebroken boekjaar werken. Chinese bedrijven overtuigen niet met cijfers In China is de resultatenstroom nog niet opgedroogd, dagelijks komen er nog bedrijven verslag uitbrengen over het meest recente kwartaal. Vorige week waren er maar liefst 179 bedrijven uit de Shanghai Composite die verslag kwamen uitbrengen over het meest recente kwartaal. De cijfers waren niet echt overtuigend, er waren bijna tweemaal zoveel bedrijven die met tegenvallende cijfers kwamen dan dat er bedrijven waren die in positieve zin wisten te verrassen. De koers van Jiangxi Copper, het grootste Chinese metaalbedrijf, daalde vrijdag met 6,40% in reactie op het bericht dat de nettowinst in de tweede helft van het boekjaar met 18% is gedaald. Een andere opvallende daler was Li & Fung Ltd, een groothandelaar in kleren en speelgoed. De koers van dit aandeel ging 10% lager in reactie op het bericht dat het kapitaal wordt verhoogd met 210 miljoen aandelen aan een koers van 18,62 Hong Kong dollar per stuk. De verhoging van het werkkapitaal is bedoeld om overnames te financieren.