Er is dus geen reden om fors te investeren in de dollar. Sterker nog de munt begint zoals Steentjes al vermeldde nu een belangrijke "carry trade" munt te worden.

Een Europese investeerder verkoopt bijvoorbeeld dollars om de opbrengst hiervan te gaan beleggen in bijvoorbeeld de aandelenmarkt in Hong Kong. Hij hoopt zo een forse winst te kunnen boeken.

Het lenen van dollars kost hem bijna niets en de opbrengst kan fors zijn. De belegger kan ook bijvoorbeeld gaan beleggen in Amerikaanse aandelen.

Een dergelijke belegging heeft een minder "carry trade" achtig karakter en kan worden gezien om te beleggen in Amerikaanse bedrijven zonder valutarisico. En juist export georiënteerde bedrijven kunnen het goed gaan doen als de munt zwak blijft.

Er is dus geen reden om fors te investeren in de dollar. Sterker nog de munt begint zoals Steentjes al vermeldde nu een belangrijke "carry trade" munt te worden. Een Europese investeerder verkoopt bijvoorbeeld dollars om de opbrengst hiervan te gaan beleggen in bijvoorbeeld de aandelenmarkt in Hong Kong. Hij hoopt zo een forse winst te kunnen boeken. Het lenen van dollars kost hem bijna niets en de opbrengst kan fors zijn. De belegger kan ook bijvoorbeeld gaan beleggen in Amerikaanse aandelen. Een dergelijke belegging heeft een minder "carry trade" achtig karakter en kan worden gezien om te beleggen in Amerikaanse bedrijven zonder valutarisico. En juist export georiënteerde bedrijven kunnen het goed gaan doen als de munt zwak blijft.