Suki Cooper, Roxana Mohammadian Molina, Kevin Norrish en Amrita Sen stelden een rapport op over de wereldwijde beleggingen in grondstoffen. Dit jaar zou er in totaal een bedrag van 60 miljard dollar extra richting grondstoffen zijn gevloeid.

Ter vergelijking: in 2009 was dat nog 76 miljard dollar, maar 2010 wordt niettemin het tweede beste jaar wat beleggingen in grondstoffen betreft. De interesse voor commodities heeft onder andere te maken met de politiek van monetaire verruiming in de VS.

De Amerikaanse centrale bank pompt 600 miljard dollar extra in het financieel systeem en een deel van dat geld vond zijn weg richting producten die beleggen op de grondstoffenmarkten.

Suki Cooper, Roxana Mohammadian Molina, Kevin Norrish en Amrita Sen stelden een rapport op over de wereldwijde beleggingen in grondstoffen. Dit jaar zou er in totaal een bedrag van 60 miljard dollar extra richting grondstoffen zijn gevloeid. Ter vergelijking: in 2009 was dat nog 76 miljard dollar, maar 2010 wordt niettemin het tweede beste jaar wat beleggingen in grondstoffen betreft. De interesse voor commodities heeft onder andere te maken met de politiek van monetaire verruiming in de VS. De Amerikaanse centrale bank pompt 600 miljard dollar extra in het financieel systeem en een deel van dat geld vond zijn weg richting producten die beleggen op de grondstoffenmarkten.