Volgens een recent onderzoek uitgevoerd door Gallup is 59% van de Amerikanen bang dat hun spaargeld niet zal volstaan voor een onbezorgde oude dag. Die vrees blijkt volgens de National Retirement Risk Index opgesteld door het Center for Retirement Research (CRR) bij Boston College niet onterecht.

De hoogte van de pensioenen zou niet alleen niet langer volstaan om de levensstandaard te handhaven, maar in veel gevallen zelfs niet om aan de basisbehoeften te voldoen. Maar niet alleen de Amerikanen moeten zich zorgen maken: ook in Europa stelt zich het probleem.

Volgens een recent onderzoek uitgevoerd door Gallup is 59% van de Amerikanen bang dat hun spaargeld niet zal volstaan voor een onbezorgde oude dag. Die vrees blijkt volgens de National Retirement Risk Index opgesteld door het Center for Retirement Research (CRR) bij Boston College niet onterecht. De hoogte van de pensioenen zou niet alleen niet langer volstaan om de levensstandaard te handhaven, maar in veel gevallen zelfs niet om aan de basisbehoeften te voldoen. Maar niet alleen de Amerikanen moeten zich zorgen maken: ook in Europa stelt zich het probleem.