Inmiddels komen steeds meer bedrijven met winstwaarschuwingen. Vorige week kwamen onder andere Procter & Gamble, Danone en United Technologies met een winstwaarschuwing.

In Azië kwam Compal Electronics met een dergelijke boodschap. Ook de koers van Samsung Electronics staat vanmorgen onder druk nadat een broker de winstverwachting fors verlaagde.

G-20 heeft geen concrete resultaten opgeleverd

De G-20 bijeenkomst in Mexico heeft volgens ABN Amro geen concrete resultaten opgeleverd. Er werd onder meer gesproken over het gebruik van Europese steunfondsen om staatsobligaties van zuidelijke Europese landen op te kopen.

Naar de mening van de analisten van de bank is de omvang van de fondsen hiervoor echter niet groot genoeg om van voldoende betekenis te zijn.

De financiële markten zullen daarvoor echt de indruk moeten hebben dat het fonds alle problemen aan kan om nieuwe speculatieve aanvallen te voorkomen.

Inmiddels komen steeds meer bedrijven met winstwaarschuwingen. Vorige week kwamen onder andere Procter & Gamble, Danone en United Technologies met een winstwaarschuwing. In Azië kwam Compal Electronics met een dergelijke boodschap. Ook de koers van Samsung Electronics staat vanmorgen onder druk nadat een broker de winstverwachting fors verlaagde.G-20 heeft geen concrete resultaten opgeleverd De G-20 bijeenkomst in Mexico heeft volgens ABN Amro geen concrete resultaten opgeleverd. Er werd onder meer gesproken over het gebruik van Europese steunfondsen om staatsobligaties van zuidelijke Europese landen op te kopen. Naar de mening van de analisten van de bank is de omvang van de fondsen hiervoor echter niet groot genoeg om van voldoende betekenis te zijn. De financiële markten zullen daarvoor echt de indruk moeten hebben dat het fonds alle problemen aan kan om nieuwe speculatieve aanvallen te voorkomen.