De beleggers kregen dat jaar langs alle kanten klappen, want zowel de beurzen als de obligatiemarkten gingen in 1994 onderuit. Aanleiding was toen een plotse verbetering van de wereldeconomie. De FED verhoogde meteen in februari onverwacht haar basisrente.

De beurskoersen daalden twee maanden op rij en de obligatierendementen vlogen door het dak. Ook vorige maand werden obligaties op grote schaal afgestoten, alleen in enkele kleinere landen als Portugal en Slovakije bleef de schade uiteindelijk binnen de perken.

De beleggers kregen dat jaar langs alle kanten klappen, want zowel de beurzen als de obligatiemarkten gingen in 1994 onderuit. Aanleiding was toen een plotse verbetering van de wereldeconomie. De FED verhoogde meteen in februari onverwacht haar basisrente. De beurskoersen daalden twee maanden op rij en de obligatierendementen vlogen door het dak. Ook vorige maand werden obligaties op grote schaal afgestoten, alleen in enkele kleinere landen als Portugal en Slovakije bleef de schade uiteindelijk binnen de perken.