Robert Prechter verwierf op Wall Street eeuwige roem toen hij in 1987 de beruchte crash voorspelde op basis van technische analyse, meer bepaald op basis van de Elliott Wave International theorie.

De prestaties van Robert Prechter waren nadiens enigszins verdeeld, maar ditmaal adviseerde hij terecht om short te gaan in aandelen voor de grote berenmarkt begon.

Prechter gelooft nu dat het tijd is om de short-posities te sluiten, want hij verwacht een rebound die snel en bijzonder scherp kan gebeuren. Zaak is dus om tijdig over te schakelen van short naar long.

Bij JP Morgan Chase & Co is U.S. equity strateeg Thomas Lee eveneens van mening dat we een opleving kunnen krijgen. Hij gaf gisteren een "trading buy" voor de Standard & Poor's 500 Index, met een koersdoel op korte termijn van 800 punten.

De S&P 500 heeft sinds oktober 2007 zowat 52% van zijn waarde verloren, vooral onder het gewicht van de financials die de verliezen maar bleven opstapelen. Het gevolg is dat we in een zware recessie zijn beland.

De bekende belegger Marc Faber, uitgever van het Gloom, Boom & Doom Report, denkt eveneens dat we nu rijp zijn voor een opwaartse beweging. Marc Faber gelooft echter dat die slechts van tijdelijke aard zal zijn.

Robert Prechter verwierf op Wall Street eeuwige roem toen hij in 1987 de beruchte crash voorspelde op basis van technische analyse, meer bepaald op basis van de Elliott Wave International theorie.De prestaties van Robert Prechter waren nadiens enigszins verdeeld, maar ditmaal adviseerde hij terecht om short te gaan in aandelen voor de grote berenmarkt begon. Prechter gelooft nu dat het tijd is om de short-posities te sluiten, want hij verwacht een rebound die snel en bijzonder scherp kan gebeuren. Zaak is dus om tijdig over te schakelen van short naar long. Bij JP Morgan Chase & Co is U.S. equity strateeg Thomas Lee eveneens van mening dat we een opleving kunnen krijgen. Hij gaf gisteren een "trading buy" voor de Standard & Poor's 500 Index, met een koersdoel op korte termijn van 800 punten. De S&P 500 heeft sinds oktober 2007 zowat 52% van zijn waarde verloren, vooral onder het gewicht van de financials die de verliezen maar bleven opstapelen. Het gevolg is dat we in een zware recessie zijn beland. De bekende belegger Marc Faber, uitgever van het Gloom, Boom & Doom Report, denkt eveneens dat we nu rijp zijn voor een opwaartse beweging. Marc Faber gelooft echter dat die slechts van tijdelijke aard zal zijn.