Wanneer de bouwsector zich zou herstellen, kunnen er elke maand ongeveer 200.000 nieuwe jobs bijkomen in plaats van de 103.000 die er voor de maand december bekendgemaakt werden.

Steeds meer Amerikaanse werklozen blijven echter maandenlang werkloos en dat levert een bijzonder negatief signaal op. Er zijn nu ongeveer 6,40 miljoen mensen meer dan zes maanden werkloos.

Het naoorlogs record bedraagt 6,70 miljoen en werd in mei van vorig jaar opgetekend. Ongeveer 44% van het totaal aantal werklozen is minstens een half jaar werkloos en raken stilaan ontmoedigd bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Wanneer de bouwsector zich zou herstellen, kunnen er elke maand ongeveer 200.000 nieuwe jobs bijkomen in plaats van de 103.000 die er voor de maand december bekendgemaakt werden. Steeds meer Amerikaanse werklozen blijven echter maandenlang werkloos en dat levert een bijzonder negatief signaal op. Er zijn nu ongeveer 6,40 miljoen mensen meer dan zes maanden werkloos. Het naoorlogs record bedraagt 6,70 miljoen en werd in mei van vorig jaar opgetekend. Ongeveer 44% van het totaal aantal werklozen is minstens een half jaar werkloos en raken stilaan ontmoedigd bij het zoeken naar een nieuwe baan.