In de periode van 1 januari tot en met 30 juni was er sprake van een stijging met 14% tot in totaal 770.117 faillissementen. De oorzaken van die stijging moeten op de eerste plaats bij de crisis worden gezocht.

Toch is er meer aan de hand. ABI Executive Director Samuel J. Gerdano merkt op dat de consumenten jarenlang de schulden hebben opgestapeld en bijna niets hebben gespaard.

Dat wreekt zich nu, met als gevolg dat het aantal faillissementen is opgelopen tot in de buurt van het record dat in 2005 werd bereikt. Gerdano verwacht dat op het einde van dit jaar meer dan 1,60 miljoen Amerikanen in persoonlijke naam failliet zullen zijn gegaan.

Sinds maart is er echter toch sprake van een geleidelijke daling van het aantal faillissementen, wat betekent dat de doorsnee Amerikaan meer schuldbewust is geworden.

In de periode van 1 januari tot en met 30 juni was er sprake van een stijging met 14% tot in totaal 770.117 faillissementen. De oorzaken van die stijging moeten op de eerste plaats bij de crisis worden gezocht. Toch is er meer aan de hand. ABI Executive Director Samuel J. Gerdano merkt op dat de consumenten jarenlang de schulden hebben opgestapeld en bijna niets hebben gespaard. Dat wreekt zich nu, met als gevolg dat het aantal faillissementen is opgelopen tot in de buurt van het record dat in 2005 werd bereikt. Gerdano verwacht dat op het einde van dit jaar meer dan 1,60 miljoen Amerikanen in persoonlijke naam failliet zullen zijn gegaan. Sinds maart is er echter toch sprake van een geleidelijke daling van het aantal faillissementen, wat betekent dat de doorsnee Amerikaan meer schuldbewust is geworden.